zupy
zupy
Do ceny dania doliczono koszt opakowania w wysokości 1zł
-
Barszcz czerwony z puree ziemniaczanym
Barszcz czerwony z puree ziemniaczanym
przystawki
przystawki
do ceny dania doliczono koszt opakowania w wysokości 1zł
-
Nasza selekcja serów i wędlin ok.300g
Nasza selekcja serów i wedlin: chorizo, prosciutto crudo, mortadela z pistacjami, francuska kiełbasa podsuszana z orzechami, 2 rodzaje twardego dojrzewającego sera polskiego Bursztyn, francuski Camembert Benoit, francuski ser pleśniowy niebieski Bleu d'auvergne, oliwki Manzanilla z abchois, owoce kaparów, konfitura figowa. pieczywo
Our charcuterie board: cheese and ham | olives | caper fruit | fig jam | bread
dania główne
dania główne
do ceny dania doliczono koszt opakowania w wysokości 1zł
-
Halibut z sosem veloute
Halibut z sosem veloute, z palonym porem, brokułem i opiekanymi ziemniakami
dla dzieci
dla dzieci
do ceny dania doliczono koszt opakowania w wysokości 1zł
desery
dodatki
dodatki
-
Świeża sałata z dressingiem miodowo-musztardowym
-
Koszyk pieczywa pszenno żytniego na zakwasie z piekarni Kumin
120g pieczywa + 15g masła -
Pieczone ziemniaki w przyprawach
Pieczone ziemniaki -
Sos tatarski
Sos tatarski z ogórkiem konserwowym, jabłkiem, czerwoną cebulą i majonezem. Doskonały dodatek do kanapek, jajek lub mięsa.
Porcja 50g.
Delikatesy Kameralna
Delikatesy Kameralna
-
Boczek długo pieczony ok.160g + sos demi glace 100ml
Długo pieczony boczek z chrupiącą skórką. Wcale nie tłusty ;) Polecamy odgrzewać razem z sosem demi glace w niskiej temperaturze. -
Kopytka własnej roboty 500g
Kopytka własnej roboty. Idealne do odgrzania w wodzie lub odsmażenia. -
Konfitowana noga z kaczki ok.160g
Konfitowana, czyli długo pieczona w tłuszczu w niskiej temperaturze, noga z kaczki. Pakowana próżniowo. Polecamy razem z modrą kapustą! -
Policzki wołowe ok.180-200g + sos demi glace 100ml
Policzki wołowe gotowane metodą sous vide. Do odgrzania z sosem demi glace. Pakowane próżniowo. -
Polędwiczki wieprzowe ok.160g
Polędwiczki wieprzowe gotowane metoda sous vide. Pakowane próżniowo. -
Rosół z kury i kaczki 1000ml
Aromatyczny rosół na pieczonych kurze, kaczce i dużej ilości warzyw. Pakowany próżniowo. -
Modra kapusta 250g
czerwona kapusta duszona delikatnie korzenna w smaku. Pakowana próżniowo. -
Puree z rokitnika 250ml
Mus z rokitnika domowej roboty z rozmarynem i cukrem. Idealny do lemoniad, herbat, naparów, ale tez do mięs. -
Barszcz czerwony na zakwasie 1000ml
-
Uszka z grzybami 250g
ok 4-5 porcji -
Sałatka ze śledziem i ziemniakami, jabłkiem, ogórkiem konserwowym 500g
-
Zupa grzybowa 1000ml
Zabielana śmietanką zupa grzybowa przygotowana na grzybach leśnych, grzybach shitake, z olejem truflowym -
Krokiety z grzybami i kapustą 6 sztuk
Krokiety z grzybami i kapustą w panierce w stylu hiszpańskich croquetas -
Sos grzybowy 200ml
Sos grzybowo musztardowy z grzybami leśnymi i tymiankiem -
Sos demi-glace 100ml

