Restaumatic Arrow icon Ellipsis Przejdź do głównej zawartości Koszyk
Do prawidłowego działania strony wymagane są sessionStorage oraz localStorage. Czy korzystasz z trybu przeglądania prywatnego?
Korzystasz z przestarzałej przeglądarki. Prosimy zaktualizować przeglądarkę w celu bezproblemowego korzystania ze strony.
Kameralna logo
  • O NAS
  • Menu
    • Menu a la carte
    • Karta Win
  • Rezerwacje
  • Oferta Restauracji
    • Rezerwacje okolicznościowe
    • Dla Firm
    • Degustacje
    • Wigilia 2025
  • Galeria
  • Opinie
  • Kontakt
  • Promocje

Zamówienia online

  1. O NAS
  2. Zamówienia online
Kameralna logo
  • O NAS
  • Menu
    • Menu a la carte
    • Karta Win
  • Rezerwacje
  • Oferta Restauracji
    • Rezerwacje okolicznościowe
    • Dla Firm
    • Degustacje
    • Wigilia 2025
  • Galeria
  • Opinie
  • Kontakt
  • Promocje
  • O NAS
  • Menu
    • Menu a la carte
    • Karta Win
  • Rezerwacje
  • Oferta Restauracji
    • Rezerwacje okolicznościowe
    • Dla Firm
    • Degustacje
    • Wigilia 2025
  • Galeria
  • Opinie
  • Kontakt
  • Promocje
  • zupy
  • przystawki
  • dania główne
  • dla dzieci
  • desery
  • dodatki
  • Delikatesy Kameralna
  • napoje

Menu

  • zupy
  • przystawki
  • dania główne
  • dla dzieci
  • desery
  • dodatki
  • Delikatesy Kameralna
  • napoje

zupy

zupy

Do ceny dania doliczono koszt opakowania w wysokości 1zł
  • Barszcz czerwony z puree ziemniaczanym

    Barszcz czerwony z puree ziemniaczanym
Powrót do nawigacji po grupach dań

przystawki

przystawki

do ceny dania doliczono koszt opakowania w wysokości 1zł
  • Krewetki Surf&Turf (w lekko pikantnym sosie)

    krewetki tygrysie (6szt.) | śmietanka | włoska kiełbasa Nduja | pieczywo pszenno - żytnie na zakwasie
  • Tatar wołowy, emulsja z kiszonej kapusty, żółtko, cebulka prażona, chrust grzybowy, szalotka, gorczyca, pieczywo własnego wypieku

    Tatar wołowy, emulsja z kiszonej kapusty, żółtko, cebulka prażona, chrust grzybowy, szalotka, gorczyca, pieczywo własnego wypieku
  • Nasza selekcja serów i wędlin ok.300g

    Nasza selekcja serów i wedlin: chorizo, prosciutto crudo, mortadela z pistacjami, francuska kiełbasa podsuszana z orzechami, 2 rodzaje twardego dojrzewającego sera polskiego Bursztyn, francuski Camembert Benoit, francuski ser pleśniowy niebieski Bleu d'auvergne, oliwki Manzanilla z abchois, owoce kaparów, konfitura figowa. pieczywo
    Our charcuterie board: cheese and ham | olives | caper fruit | fig jam | bread
  • Smażona brukselka

    Smażona bruksleka z dressingiem z soku z kiszonej kapusty, sezamem, chilli, kolendrą i miętą
    Fried brussels sprouts in sour cabbage juice with sezam, chilli, coriander, and mint leaves
  • Sałatka z kozim serem

    Sałatka z kozim serem, marynowanym burakiem, gruszką, granatem i dressingiem miodowo-musztardowym
    Fresh salad with goat cheese, pickled beetroot, pear, pomegranate, and honey-mustard dressing
Powrót do nawigacji po grupach dań

dania główne

dania główne

do ceny dania doliczono koszt opakowania w wysokości 1zł
  • Kopytka z zasmażoną kiszoną kapusta z grzybami, beszamel cacio e pepe

    Kopytka własnej roboty z zasmażoną kiszoną kapusta z grzybami, beszamel cacio e pepe i chrustem grzybowym
  • Polędwiczki wieprzowe

    Polędwiczki wieprzowe z sosem demi-glace, pieczonymi ziemniakami, puree z selera, szalotka duszona w czerwonym winie
    Pork tenderloin with demi-glace sauce, served with baked potatoes, celery root puree, shallots braised in red wine
  • Konfitowana noga z kaczki

    Konfitowana noga z kaczki z puree ziemniaczanym, chrustem grzybowym, modrą kapustą, żurawiną i sosem demi-glace.
    Confit duck leg with potato puree, mushroom brushwood, red cabbage, cranberries, and demi-glace sauce
  • Krewetki w lekko pikantnym sosie (12szt.)

    krewetki tygrysie (12szt.) | śmietanka | włoska kiełbasa Nduja | pieczywo pszenno - żytnie na zakwasie
  • Długo pieczony boczek z brukselką i kalafiorem

    Długo pieczony boczek, kopytka własnej roboty, brukselka, kalafior, sos grzybowy, gorczyca
  • Policzki wołowe z puree ziemniaczanym, broccolini i marynowanymi grzybami shimeji

    Policzki wołowe z puree ziemniaczanym, broccolini i marynowanymi grzybkami shimeji
    Beef cheeks with potato puree, broccolini, and pickled shimeji mushrooms
  • Halibut z sosem veloute

    Halibut z sosem veloute, z palonym porem, brokułem i opiekanymi ziemniakami
Powrót do nawigacji po grupach dań

dla dzieci

dla dzieci

do ceny dania doliczono koszt opakowania w wysokości 1zł
  • Panierowana pierś z kurczaka zagrodowego

    panierowana pierś z kurczaka zagrodowego 100g / frytki stekowe, sałatka ze świeżej marchewki i jabłka
  • Gnocchi w sosie maślanym

    Gnocchi w sosie maślanym lub pomidorowym z seem Grana Paddano - prosimy o informację przy zamówieniu
Powrót do nawigacji po grupach dań

desery

desery

  • Brownie z sosem malinowym

  • Tarta z brzoskwiniami

  • Tarta czekoladowa z malinami

Powrót do nawigacji po grupach dań

dodatki

dodatki

  • Frytki stekowe

    Porcja 200g.
  • Frytki z batatów

  • Świeża sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

  • Koszyk pieczywa pszenno żytniego na zakwasie z piekarni Kumin

    120g pieczywa + 15g masła
  • Pieczone ziemniaki w przyprawach

    Pieczone ziemniaki
  • Sos tatarski

    Sos tatarski z ogórkiem konserwowym, jabłkiem, czerwoną cebulą i majonezem. Doskonały dodatek do kanapek, jajek lub mięsa.
    Porcja 50g.
Powrót do nawigacji po grupach dań

Delikatesy Kameralna

Delikatesy Kameralna

  • Boczek długo pieczony ok.160g + sos demi glace 100ml

    Długo pieczony boczek z chrupiącą skórką. Wcale nie tłusty ;) Polecamy odgrzewać razem z sosem demi glace w niskiej temperaturze.
  • Kopytka własnej roboty 500g

    Kopytka własnej roboty. Idealne do odgrzania w wodzie lub odsmażenia.
  • Konfitowana noga z kaczki ok.160g

    Konfitowana, czyli długo pieczona w tłuszczu w niskiej temperaturze, noga z kaczki. Pakowana próżniowo. Polecamy razem z modrą kapustą!
  • Policzki wołowe ok.180-200g + sos demi glace 100ml

    Policzki wołowe gotowane metodą sous vide. Do odgrzania z sosem demi glace. Pakowane próżniowo.
  • Polędwiczki wieprzowe ok.160g

    Polędwiczki wieprzowe gotowane metoda sous vide. Pakowane próżniowo.
  • Rosół z kury i kaczki 1000ml

    Aromatyczny rosół na pieczonych kurze, kaczce i dużej ilości warzyw. Pakowany próżniowo.
  • Modra kapusta 250g

    czerwona kapusta duszona delikatnie korzenna w smaku. Pakowana próżniowo.
  • Puree z rokitnika 250ml

    Mus z rokitnika domowej roboty z rozmarynem i cukrem. Idealny do lemoniad, herbat, naparów, ale tez do mięs.
  • Barszcz czerwony na zakwasie 1000ml

  • Uszka z grzybami 250g

    ok 4-5 porcji
  • Sałatka ze śledziem i ziemniakami, jabłkiem, ogórkiem konserwowym 500g

  • Zupa grzybowa 1000ml

    Zabielana śmietanką zupa grzybowa przygotowana na grzybach leśnych, grzybach shitake, z olejem truflowym
  • Krokiety z grzybami i kapustą 6 sztuk

    Krokiety z grzybami i kapustą w panierce w stylu hiszpańskich croquetas
  • Sos grzybowy 200ml

    Sos grzybowo musztardowy z grzybami leśnymi i tymiankiem
  • Sos demi-glace 100ml

Powrót do nawigacji po grupach dań

napoje

napoje

  • Woda Cisowianka gazowana 0,33l

  • Woda Cisowianka niegazowana 0.33l

  • Woda Cisowianka 0,7l Niegazowana

  • Woda Cisowianka 0,7l Perlage

    lekko gazowana
  • Fritz gazowany kola

  • Fritz gazowany kola zero

Powrót do nawigacji po grupach dań
Restauracja Kameralna logo
Zwycięska 14cb, 53-033 Wrocław
Telefon: 503 149 005
E-mail: kameralna@kameralnarest.pl
Mapa dojazdu

Obserwuj nas na:

Gotówka, karta lub szybki przelew

Zamów online

Pobierz z Google Play

Regulaminy | Polityka prywatności | Ustawienia ciasteczek | Zgody marketingowe | Deklaracja dostępności | Panel Restauratora

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Oznaczenia alergenów

  1. Gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Soja
  7. Mleko / Laktoza
  8. Orzechy
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Sezam
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

PROGRAM LOJALNOŚCIOWY

Zamów 5 razy a na 6 zamówienie dostaniesz 50% rabatu


Dostawa i odbiór osobisty

Poniedziałek: Wtorek: Środa: Czwartek: Piątek: Sobota: Niedziela:

Zamknij

PIERWSZE ZAMOWIENIE

Zamów pierwszy raz przed stronę a dostaniesz 25% rabatu.


Dostawa i odbiór osobisty

Poniedziałek: Wtorek: Środa: Czwartek: Piątek: Sobota: Niedziela:

Zamknij

Ok

Kameralna Wigilia 2025

Menu!